Statistici
Total membri : 257
Total grupuri : 1
Total discuţii : 7
Total albume : 86
Total fotografii : 7117
Total filme : 15
Total anunţuri : 42
Total activităţi : 6461
Total notite : 22
Total masculin : 0
Total feminin : 0
Total nespecificat : 257

Utilizatori activi

0 utilizatori şi 80 musafiri activi

Statistici pagina


Vizite azi:72
Vizite ieri:303
Vizite luna in curs:3576
Vizite luna trecuta:5916
Vizite an in curs:22104
Vizite anul trecut:32452
Total vizite:296352
Maxim/zi:2506
Ziua cu maxim de vizite:2023-12-07
Maxim/luna:17834
Luna cu maxim de vizite:2023-12
De la data de:2011-03-16
BLAZONUL GENERATIEI ELTC 70 AUTOR RADU DRAGUS
Blazon IE70
Cuvant inainte


 
 
După 40 de ani...

victorneagoe
   Au trecut anii ca bătăile de aripă ale unor păsări din vis. Au trecut 40 de ani de la despărţirea de băncile facultăţii noastre. Ce straniu lucru, timpul!....Suntem oare chiar noi, copiii din pozele de acum 40 ani? Chiar dacă prin anii 65-70 nu existau decât două posturi TV alb-negru , care îşi terminau emisiunile la ora 22, chiar dacă obţinerea unui paşaport era o problemă de cele mai multe ori nerezolvabilă, cei mai mulţi nu realizam că trăim într-un spaţiu închis, ci eram fericiţi că aveam DULCEA PASĂRE A TINEREŢII.

   Este interesant de remarcat că unele din cele mai importante aniversări ale promoţiei noastre au fost marcate de evenimente speciale (catastrofale!), care s-au înscris în istoria societăţii româneşti.

   În primăvara anului 1970, când am absolvit facultatea, au fost inundaţiile cele mai devastatoare din secolul XX in România.

   În iunie 1990, la aniversarea a 20 de ani de la absolvire, a avut loc celebra mineriadă, care ne-a întors puţin spre Evul Mediu şi i-a făcut cunoscuţi pe români sub o lumină inedită in Europa şi mai departe….

   Acum, la aniversarea a 40 de ani de la absolvire, efectele crizei economice lovesc ca un tsunami România, atingându-i inclusiv pe pensionari, din care unii din colegii noştri deja fac parte…

   Mulţi din profesorii noştri de acum 40 de ani ne-au părăsit…Au vrut probabil să experimenteze o transformare neliniară sau un vehicul temporal SF şi au trecut într-un alt spaţiu, unde l-au întâlnit pe Dumnezeu…Câţiva dintre colegii noştri şi-au urmat profesorii, de aceea am rămas ceva mai puţini pe planetă din promoţia 1970. Un gând de dragoste şi respect pentru cei plecaţi!

   Cu toate acestea, vă propun să nu fim trişti, sunt convins că în sufletele noastre se regăsesc mulţi din atomii de bucurii şi exuberanţă din sufletele tinerilor care eram acum 40 de ani! Aşadar, vă propun să ne bucurăm de întâlnirea noastră! GAUDEAMUS IGITUR!

   Mulţumesc pe această cale colegilor care ne-au ajutat la aniversarea promoţiei. În primul rând mulţumesc lui Radu Tudorache pentru ideea şi generozitatea de a susţine financiar multiplicarea acestui album. Să ne rugăm lui Dumnezeu să-l ajute şi să-i dea forţa să învingă într-un impas greu al vieţii sale! Mulţumesc lui Nicu pentru posibilitatea preluării unor imagini interesante din colecţia sa şi a listei disciplinelor si profesorilor; îi mulţumesc lui Virgil (Ştefan) pentru imaginile atât de naturale şi spontane din vremea studenţiei pe care le-am selectat din colecţia sa şi lui Radu Drăguş pentru poza promoţiei din anul 2005 şi actualizarea adreselor promoţiei. Subliniez in mod special efortul şi entuziasmul lui Yvonne pentru actualizarea datelor promoţiei, precum şi preţuirea pentru talentul şi căldura cu care ea a reuşit să menţină corelat grupul colegilor de la CSF, cărora li s-au adăugat treptat şi alţii de la alte secţii...Un gând bun pentru colegul nostru Vasile Lăzărescu, de mulţi ani prodecan al Facultăţii de Electronică; el este cel care s-a ocupat de organizarea mesei de la Bucureşti. Nu în ultimul rând aduc mulţumiri şi lui Elek, pentru organizarea profesionistă a întâlnirii de la Tuşnad şi actualizarea datelor de contact ale grupei sale.

   Să ne propunem să ne revedem toţi sănătoşi peste 5 ani şi să sperăm că până atunci România nu va deveni un peisaj dezolant, încât dacă vom dori, să putem vizita şi atunci, nealterat de vreo decizie ignorantă, tezaurul arheologic al minelor romane de la Roşia Montana!

GAUDEAMUS IGITUR!

Gaudeamus igitur,
Juvenes dum sumus;
Post jucundam juventutem,
Post molestam senectutem
Nos habebit humus!

Vita nostra brevis est,
Brevi finietur,
Venit mors velociter,
Rapit nos atrociter,
Nemini parcetur.

Ubi sunt qui ante
Nos in mundo fuere?
Vadite ad superos,
Transite ad inferos,
Ubi iam fuere.

Vivat academia,
Vivant professores,
Vivat membrum quodlibet,
Vivant membra quaelibet,
Semper sint in flore!


Vivant omnes virgines
Faciles, formosae,
Vivant et mulieres,
Tenerae, amabiles,
Bonae, laboriosae!

Vivat et respublica
Et qui illam regit,
Vivat nostra civitas,
Maecenatum caritas,
Quae nos hic protegit!


Pereat tristitia,
Pereant osores,
Pereat diabolus,
Quivis antiburschius,
Atque irrisores!

Quis confluxus hodie
Academicorum?
E longinquo convenerunt,
Protinusque successerunt
In commune forum;

Vivat nostra societas,
Vivant studiosi
Crescat una veritas,
Floreat fraternitas,
Patriae prosperitas.

Alma Mater floreat,
Quae nos educavit;
Caros et commilitones,
Dissitas in regiones
Sparsos, congregavit;

 

Victor Neagoe,
Şeful promoţiei Electronică 1970
Secţia Electronică Aplicată
 

Cuvantul Comitetului de initiativa

Dragi colegi,

Stimulati de generoasele cuvinte ale colegului nostru Victor Neagoe din articolul “Dupa 40 de ani”, cu care s-a deschis “Albumul jubiliar 1970-2010”, de recenta bucurie a revederii, in iunie 2010, dupa 40 de ani de la absolvirea facultatii, de frumoasele realizari ale multor colegi de ai nostri, dar si inspirati de ideile altor generatii de absolventi, avind unele preocupari in domeniul proiectarii si administrarii website-urilor (precum si sansa de neneglijat a asigurarii suportului material al acestora), ne-am gindit sa realizam un WEBSITE PROPRIU al promotiei de absolventi din anul 1970 ai Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din Institutul Politehnic din Bucuresti (actualmente Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din Universitatea Politehnica din Bucuresti) - http://www.promotia70eltc.nvn.ro/

Nadajduim ca, in felul acesta, sa ne redescoperim unii pe altii (dupa peste 40 de ani de la absolvire!), sa reinnodam legaturile intre noi (care ne-au animat in anii de studentie dar care, din diferite motive, obiective si subiective, nu au ramas ceea ce au fost si ar fi putut sa mai fie!), dar si sa aflam mai multe despre traiectoria fiecaruia in viata, sa impartasim mai mult si mai multe din experientele, reusitele si esecurile noastre de-a lungul acestor patru decenii de activitate ca ingineri electronisti si de telecomunicatii.

Am constatat si in iunie 2010 ca timpul petrecut impreuna la intilnirile noastre – fie ele o data la 10 ani sau la 5 ani, chiar si anuale – trece extrem de repede, desi avem atitea sa ne spunem. Haideti sa ne intilnim in permanenta, cand si unde dorim, pe WEBSITE-ul PROMOTIEI noastrehttp://www.promotia70eltc.nvn.ro/ !!!!!!!!!!!!

 

In atentia tuturor colegilor nostri

Pentru ca acest website sa functioneze fara probleme majore si sa continue sa existe inca multi ani este nevoie de participarea activa a fiecaruia din noi.

In primul rind, va rugam sa contribuiti la dezvoltarea si actualizarea bazei de date generale. Din pacate, datele de care dispunem nu sunt complete si/ sau nu au fost actualizate. Dupa cum puteti constata, in posesia noastra se afla adrese e-mail si numere de telefoane ale mai putin de jumatate dintre noi. De aceea va rugam ca, in baza de date generala, sa faceti completarile necesare, adaugand aceste date dar si o poza proprie actuala ca sa ne mai …putem recunoaste. Pentru alti colegi, despre care aveti date dar care nu figureaza in baza de date generala va rugam sa ni le comunicati (daca ei sunt de acord), pentru a-i putea contacta.

De asemenea va rugam, daca detineti poze (de preferat de calitate cat mai buna!) din timpul studentiei sau de la intilniri ulteriore absolvirii - sau chiar legate de alte evenimente de interes pentru cat mai multi dintre colegii nostri - si doriti sa le plasam pe website, va rugam sa ni le trimiteti.

Aceeasi rugaminte este valabila pentru orice eventuale alte materiale legate de activitatea voastra profesionala (evenimente, stiri, etc.) care ar putea sa ne intereseze pe toti etc. Fisierele .doc, .pdf, si .jpg pe care doriti sa le plasam la fondul comun - adica toate rubricile pina la Comunitate - vor fi trimise ca fisiere atasate la adresa e-mail a website-ului nostru Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza.Mai puteti utiliza si adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Mentionam ca website-ul nostru are performante apropiate celor existente la ora actuala, mai ales prin facilitatile sale specifice de comunicare, socializare si protectie a datelor.

 

Structura website-ului

Structura website-ului nostru nu este limitata la ceea ce avem pana acum. Pentru inceput noi am propus doar rubricile mentionate in continuare. Dar numarul si continutul lor nu sunt limitate. Asteptam sugestiile voastre …constructive si realizabile.

Prima Pagina.

Aceasta pagina contine:Blazonul promotiei 1970 UPB-FETTI realizat de colegul nostru Radu Dragus, articolul de inceput din Albumul jubiliar 1970-2010 si  Cuvintul comitetului de initiativa.In partea de jos a paginii puteti accesa link-ul DATE CONTACT COLEGI unde puteti afla datele de contact la zi ale colegilor nostri.

Istoric.

Pagina este destinata articolelor referitoare la istoria UPB(IPB) , FETTI(ELTC) si a promotiilor acesteia .Aici este prezentata o lucrare (modest intitulata) SCURT ISTORIC (a FETTI) dar relevanta, precisa si deosebit de documentata ce a fost realizata de colegul nostru Nicolae Dragulanescu.

Catalogul

Acest catalog contine, in ordine alfabetica, listele fostilor studenti, coelgii nostri, din sectiile si grupele aferente promotiei 1970, conform cataloagelor epocii. S-au mentionat doar numele-prenumele si locatia de domiciliu (sau mentiunea ) comunicate de cei in cauza sau de colegi. Mai multe date privind fiecare fost student se pot afla la rubrica Comunitate prin linkul aferent fiecarui nume-prenume din catalog.

Discipline.

Aici gasiti toate disciplinele pe care le-am studiat in cei 5 ani de facultate, la fiecare sectie, precum si profesorii care le-au predat.

Profesori.

Aici gasiti date despre dragii nostri fosti dascali si mentori. Ne propunem sa dezvoltam rubrica mai ales prin prezentarea lucrarilor si contributiei lor la dezvoltarea Electronicii si Telecomunicatiilor si formarea de noi generatii de ingineri electronisti.

Contributii

Aici vrem sa evidentiem realizarile voastre la dezvoltarea Electronicii si Telecomunicatiilor.Lasind la o parte falsa modestie, va rugam sa ne transmiteti realizarile voastre pe plan profesional sub forma de articole, comunicari, lista de lucrari sau curriculum vitae. Suntem siguri ca multi dintre voi aveti realizari deosebite cu care generatia noastra se poate mindri. Este suficient sa cautam pe web cu Google sau alt motor de cautare pentru a afla cite ceva..La acesta rubrica putem plasa eventual si anumite articole si comunicari - de interes pentru cat mai multi colegi - din domeniul Electronicii si Telecomunicatiilor.

Articole personale

Aici dorim sa publicam articole personale pe orice tema  pe care credeti ca merita sa le aduceti la cunostinta celorlalti coelgi inclusiv productii literare.

Fotografii.

Aici ne-am gindit sa plasam pozele de interes pentru intreaga noastra comunitate. Pozele disponibile pana acum le-am impartit putin arbitrar in “cele din studentie” (aproximativ pe anii de studiu I, II, III, IV si V, corespunzand anilor calendaristci 1965-1970) si “cele de la intilnirile noastre” ulteriore absolvirii (cele generale din anii 1980, 1990, 1995, 2000, 2005, 2010 etc )  sau cele speciale, anuale sau cu alte ocazii.Putem defini aici si alte categorii de poze,  (de exemplu: din perioada stagiaturii, a serviciului militar, din vacantele sau concediile noastre sau impreuna cu membrii familiei noastre, etc).Cind accesati aceasta rubrica apar generic citeva poze .Pentru a le vedea pe toate in detaliu intrati (prin clik mouse) la subrubricile de poze ,pe ani de studii,vacante sau intilniri etc.
 Pentru a vedea toate postarile foto accesati Toate albumele.

Comunitate.

Aceasta este pagina cea mai importanta a site-ului nostru.La accesarea websit-ului nostru este prima care se deschide.Ea va permite cind o accesati sa vedeti toate materialele video postate ,sa vedeti evenimentele din comunitate placute sau triste ,o lista cu toti colegii in ordine alfabetica,ultimele poze postate. Ea va permite sa va exprimati in fel si chip. Puteti sa aflati date generale despre colegii vostri (in masura in care ei vor fi de acord sa le mentioneze ei insisi in prealabil!), puteti forma grupuri de discutii, puteti stoca date personale securizate, puteti organiza forumuri de discutii pe anumite teme, puteti sa va afiliati unor grupuri, etc. Accesul la pagina personala a fiecaruia dintre noi se face pe baza de parola.Dupa autentificare accesati Grupul Promotia 1970. Pentru inceput am creat un singur grup care contine toti absolventii promotiei. Pentru ca sa va descurcati mai usor la rubrica Comunitate, dupa autentificare, veti putea apela rubrica AJUTOR, aflata in stinga jos in lista de rubrici de pe pagina Comunitate.


Administrarea partii comune a website-ului nostru se va face pentru inceput de colegii nostri Mihai Ghetie si Nicu Dragulanescu.

Orice solicitare sau sugestie privind partea comuna a website-ului se va trimite acestora pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza precum si pe  pagina de discutii si mesaje din Comunitate.


Comitetul de initiativa este provizoriu format din:

Mihai Ghetie si Nicolae Dragulanescu, grupa 452 A, sectia Electronica Aplicata.

(oricine doreste sa se alature… prin fapte…. va fi binevenit!)

 
DATE CONTACT COLEGI PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 07 Noiembrie 2013 13:30
DATE CONTACT COLEGIUltima actualizare în Joi, 03 August 2017 13:00
 
ADRESE DE E-MAIL VALI